//

PPL

Met de introductie van de SONACA 200 in februari 2020 kunnen wij bijzondere interressante tarieven aanbieden voor PPL instructievluchten. Eens gevorderd kan u kiezen voor de Cirrus SR20. Hiermee wordt u meteen vertrouwd gemaakt met high perfomance vliegen.

  • Theorie op basis van zelfstudie of wekelijkse lessen.

  • Totaalpakket van 45 uren praktijkopleiding.

  • Leer vliegen met moderne en performante toestellen.

  • Doe uw opleiding in een exclusieve omkadering.

  • Opleiding op maat van uw agenda en uw ritme.

// Wat is een PPL licentie?

De Private Pilot License is een basislicentie die de houder ervan toelaat een breed gamma van toestellen te besturen, niet enkel in België maar ver daarbuiten. Met deze vergunning kan u zelf passagiers meenemen op lokale of reisvluchten voor zowel privé als zakelijke aangelegenheden. Verschillende van onze klanten gebruiken onze toestellen om zelf te reizen naar buitenlandse meetings, in plaats van steeds te vertrouwen op lijnvluchten.

// Uit wat bestaat de opleiding?

  • Theorie

Het theorie gedeelte is voorzien via distance learning of wekelijkse lessen. Op deze manier kan u zelf bepalen wat het beste bij uw profiel en levensstijl past. Distance learning: dit wil zeggen dat wij niet verwachten dat onze kandidaten telkens een hele dag of avond per week moeten opofferen om les te komen volgen. Via distance learning kan u zelf bekwaam worden in de theorie op de momenten die voor u geschikt zijn en op uw eigen tempo. Ook hierin begeleiden wij u. Nadien volgen er uiteraard een serie verplichte examens.

Verder organiseren wij ook wekelijkse theorielessen in Antwerpen voor de kandidaten die met een instructeur de vakken wensen door te nemen.

  • Praktijk

Het praktijk gedeelte vullen wij in naar uw keuze en op uw ritme. U vliegt op de Sonaca 200 en/of Cirrus SR20. Wij integreren vlieglessen op onze simulatoren. Dit zal uw leercurve optimaliseren. Tevens heeft dit een gunstige invloed op de kosten van uw opleiding. De totale opleiding omvat ongeveer 45 uren praktijk waarbij zowel met instructeur als solo gevlogen wordt. In het begin wordt voornamelijk gefocust op het leren vliegen en het leren landen. Als volgende stap wordt er verder gegaan met het navigeren en noodoefeningen. De praktijk wordt gegeven door ons team van zeer ervaren instructeurs die ook bij ASL als vaste piloten in dienst zijn. Het praktijk gedeelte is ook zoveel mogelijk afgestemd met uw beschikbaarheden, wij stemmen ons af aan u en niet omgekeerd.

// Wat zijn de vereisten?

Specifieke vereisten zijn er niet. De enige noodzaak is dat u geslaagd moet zijn voor een medische check. Wij raden aan deze te doen alvorens te starten met uw opleiding

// Kostprijs?

Voor een gedetailleerd overzicht van de totale kostprijs kan u ons contacteren via het contactformulier of door ons te mailen via eptc@aslgroup.eu.

© Copyright - Elite Pilot Training Center